2011. október 8-án immár negyedik alkalommal rendeztük meg a BUSE pályán a berettyóújfalui és körzetbeli postás dolgozók, valamint családtagjaik részére a postás sportnapot. Idén sajnos októberre tolódott a rendezvényünk, mivel szeptemberben minden szombaton hazai pályán játszott a BUSE labdarúgó csapata. Féltünk is hogy rossz idő lesz, de egy napot még váratott magára a hideg, hál’ Istennek csak vasárnap érkezett meg a zimankó. A kissé hűvös reggel, vagy 1-1 szüreti mulatság így is távol tartott néhány kollégát. A mintegy 90 jelentkezőből végül kb.60-an jöttek el.

A pályára már hagyományosan korán kilátogató kollégák 7 órától pucolták a hagymát, előkészítették a főzéshez az alapanyagokat. Az érkezőket finom pálinkával kínálták.

Fél 10-kor köszöntöttük az egybegyűlteket és ismertettük a programot.

Míg a bográcsban főtt a káposztás bab csülökkel, a munkatársak és családtagjaik 5 fős csoportokban mérték össze erejüket. A különböző ügyességi feladatok úgy lettek összeállítva, hogy a legkisebbek, a nagyobb gyermekek és a felnőttek is aktívan részt vehettek a vetélkedésben.

Volt csoki evés párban 1-1 villával, ugrókötelezés, talicskázás, pingponglabda táncoltatás, öltöztető sorverseny, műveltségi totó, filmzene felismerő, activity.

Egyik-másik versenyszám olyannyira megtetszett a munkatársaknak, hogy néhányan versenyen kívül is kipróbálták. Legnagyobb sikert a sorverseny aratta, ahol a csapatok minden egyes tagját megmozgattuk. Egy pulóvert felvéve kellett végigfutni, a bóját megkerülve vissza, majd a pulóvert levéve átadni a váltótársnak. A gyermekek természetesen a talicskában érezték magukat legjobban, amikor a felnőttek végigtolták őket a pályán.

Végre elkészült a finom ebéd is, káposztás bab csülökkel. Sokan érdeklődve figyelgették, vajon mi is ez a különleges étel, vajon jó lesz-e?

Hát elmondhatjuk, igazán jól sikerült, még a válogatósak is kétszer szedtek. Hamar a bogrács fenekére néztünk.

Ebéd után értékeltük a csapatok teljesítményét és kiosztottuk a díjakat. Valamennyi csapat kapott ajándékot.

Az eredményhirdetést, és az ajándékok kiosztását követően jókedvvel beszélgettünk, végigkóstoltuk az összes pálinkát, sakkoztunk, játszottunk a sportkör tulajdonában lévő sporteszközökkel, játékokkal. Felavattuk az idén vásárolt pingpongasztalt is.

Délután megérkezett a harmonikásunk is, akit már nagyon vártunk. A legkitartóbbak este hét óráig nótázgattak.

Külön öröm számunkra, hogy a körzetbeli posták is szép számú képviselettel vettek részt a rendezvényen, továbbá, hogy jó néhány, korábban távolmaradó újfalui munkatárs is eljött ezúttal és mindahányan jól érezték magukat.

Bízunk benne, hogy az elkövetkező években is hasonlóan jó hangulatban tudjuk megrendezni a sportnapot, feltehetően már kicsit korábban, hogy ne kelljen egész héten aggódva figyelnünk az időjárás jelentéseket, és szurkolni, hogy bárcsak késne még 1 napot a hideg.

Nagy Sándor